Marcipanova torta iz knjige Alenke Kodele
Bel biskvit:
3 jajca
60g sladkorja
60g moke
15g mandljeve moke
Čokoladni biskvit:
2 jajci
40g sladkorja
40g moke
10g kakava v prahu
krema:
300ml mleka
6 rumenjakov
120g sladkorja
20g moke
+ 300g masla
500g marcipana
200g jedilne čokolade
+ sladkorna raztopina, mandljev liker za navlažit torto
Gre pa bel biskvit, navlažimo, jajčna krema, kakavov biskvit, 100g stopljene jedine čokolade prelijemo gor, nato zvaljamo marcipan, ga damo na čokolado, nato ponovno bel biskvit, jajčna krema, rjav biskvit, čokolada, marcipan,...
Bel biskvit:
3 jajca
60g sladkorja
60g moke
15g mandljeve moke
Čokoladni biskvit:
2 jajci
40g sladkorja
40g moke
10g kakava v prahu
krema:
300ml mleka
6 rumenjakov
120g sladkorja
20g moke
+ 300g masla
500g marcipana
200g jedilne čokolade
+ sladkorna raztopina, mandljev liker za navlažit torto
Gre pa bel biskvit, navlažimo, jajčna krema, kakavov biskvit, 100g stopljene jedine čokolade prelijemo gor, nato zvaljamo marcipan, ga damo na čokolado, nato ponovno bel biskvit, jajčna krema, rjav biskvit, čokolada, marcipan,...
Pa še to. Bel biskvit pečemo 3x. Vedno ga na tanko namažemo na peka papir, pečemo pa 5 min na 200 stopinj. Kakavov biskvit pa pečemo 2x po 5 min na 200 stopinj. Obvezno na peka papir, je lažje dol dobit, ker so plasti tanke,..
Marcipan razvaljamo na tanko in izrežemo krog. Najlažje je, če si pomagamo kar z pekačem in dno od pekača z obodom, obrežemo.
Marcipan razvaljamo na tanko in izrežemo krog. Najlažje je, če si pomagamo kar z pekačem in dno od pekača z obodom, obrežemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar