80g sladkorja gre z rumenjaki, 160g pa z penasto vmešanimi beljaki. Drugače je pa testo kot vsa ostala za nardit. Pomarančo se zmiksa in se primeša rumenjakom, orehom, čokoladi,.. in nato vse skupaj v beljake penasto stepene.
rumenjaka, sladkor, škrob, pomarančno lupino in pomarančni sok kuhamo na majhnem ognju da zavre in se zgosti ( pazi, da se ne prismodi). nato v še vrelo zmes damo maslo in premešamo, da se stopi. Ko se vse skupaj ohladi se stepe smetano ( 150 ml) in to zmes počasi vmeša v sladko stepeno smetano.
Sok za vlaženje torte:
sok 1 pomaranča sok 1 limone 50ml vode 40 g sladkorja
V receptu sicer piše, da se vse to prelije na pečen biskvit, še preden se torta prereže, ko je še vroč biskvit, ampak jaz sem ga kar kot ostale torte najprej prerezala in nato ko se je ohladil prelila oz navlažla in namazala kremo.
Čokolade obliv:
300g mlečene čokolade ( jaz sem dala temno, ker nam je bolj všeč) 150g sladke smetane
torta se prereže samo 1x, krema se pa namaže enkrat v mes in enkrat na vrhu torte. Nato se da za par ur v hladilnik in prelije z čokolado.
rada slikam, a ni časa, drugače pa totalno zasvojena s pekarijo.
Torte pri Salmoneli so bile en hec. Rekla sem, če bi imela svojo slaščičarno, da bi se imenovala Salmonela,.. in tako je ostalo.
Pomarančna torta z orehi in čokolado
OdgovoriIzbrišiTesto :
8 rumenjakov
80g sladkorja
8 beljakov
160g sladkorja
1 cela pomaranča
80g temne čokolade
200g mletih orehov
100g moke
30g škroba
80g sladkorja gre z rumenjaki, 160g pa z penasto vmešanimi beljaki. Drugače je pa testo kot vsa ostala za nardit. Pomarančo se zmiksa in se primeša rumenjakom, orehom, čokoladi,.. in nato vse skupaj v beljake penasto stepene.
Pomarančna krema:
250ml pomarančnega soka
nastrgana lupina ene pomaranče
30g škorba
150g sladkorja
2 rumenjaka
30g masla
150ml smetane
rumenjaka, sladkor, škrob, pomarančno lupino in pomarančni sok kuhamo na majhnem ognju da zavre in se zgosti ( pazi, da se ne prismodi). nato v še vrelo zmes damo maslo in premešamo, da se stopi. Ko se vse skupaj ohladi se stepe smetano ( 150 ml) in to zmes počasi vmeša v sladko stepeno smetano.
Sok za vlaženje torte:
sok 1 pomaranča
sok 1 limone
50ml vode
40 g sladkorja
V receptu sicer piše, da se vse to prelije na pečen biskvit, še preden se torta prereže, ko je še vroč biskvit, ampak jaz sem ga kar kot ostale torte najprej prerezala in nato ko se je ohladil prelila oz navlažla in namazala kremo.
Čokolade obliv:
300g mlečene čokolade ( jaz sem dala temno, ker nam je bolj všeč)
150g sladke smetane
torta se prereže samo 1x, krema se pa namaže enkrat v mes in enkrat na vrhu torte. Nato se da za par ur v hladilnik in prelije z čokolado.
Vir: Knjiga - Torte Alenke Kodele