petek, 7. januar 2011



1 komentar:

  1. Pomarančna torta z orehi in čokolado

    Testo :

    8 rumenjakov
    80g sladkorja
    8 beljakov
    160g sladkorja
    1 cela pomaranča
    80g temne čokolade
    200g mletih orehov
    100g moke
    30g škroba

    80g sladkorja gre z rumenjaki, 160g pa z penasto vmešanimi beljaki. Drugače je pa testo kot vsa ostala za nardit. Pomarančo se zmiksa in se primeša rumenjakom, orehom, čokoladi,.. in nato vse skupaj v beljake penasto stepene.

    Pomarančna krema:

    250ml pomarančnega soka
    nastrgana lupina ene pomaranče
    30g škorba
    150g sladkorja
    2 rumenjaka
    30g masla
    150ml smetane

    rumenjaka, sladkor, škrob, pomarančno lupino in pomarančni sok kuhamo na majhnem ognju da zavre in se zgosti ( pazi, da se ne prismodi). nato v še vrelo zmes damo maslo in premešamo, da se stopi. Ko se vse skupaj ohladi se stepe smetano ( 150 ml) in to zmes počasi vmeša v sladko stepeno smetano.

    Sok za vlaženje torte:

    sok 1 pomaranča
    sok 1 limone
    50ml vode
    40 g sladkorja

    V receptu sicer piše, da se vse to prelije na pečen biskvit, še preden se torta prereže, ko je še vroč biskvit, ampak jaz sem ga kar kot ostale torte najprej prerezala in nato ko se je ohladil prelila oz navlažla in namazala kremo.

    Čokolade obliv:

    300g mlečene čokolade ( jaz sem dala temno, ker nam je bolj všeč)
    150g sladke smetane

    torta se prereže samo 1x, krema se pa namaže enkrat v mes in enkrat na vrhu torte. Nato se da za par ur v hladilnik in prelije z čokolado.

    Vir: Knjiga - Torte Alenke Kodele

    OdgovoriIzbriši